Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Lunch med Mandelmanns

 

Idag bjöd gulliga Daniel Paris in till en lunch med underbara paret Mandelmann, Marie och Gustav (som ni säkert känner igen från deras program ”Mandelmanns gård” på TV4). Vi började lunchen med att själva få kavla upp ärmarna och hjälpa till. Vi gjorde hemmagjord nutella (hasselnöts crème) och pannbröd.

Hemmagjord nutella:

Rosta hasselnötter i ugnen. Häll sedan ner nötter och hackad mörk choklad i en matberedare. Addera rapsolja och havssalt. Så enkelt men SÅ gott!

Jag fick en pratstund med Marie som berättade deras historia. Att dom för 20 år sedan levde på Södermalm i Stockholm men hade en dröm om en självförsörjande gård. Marie berättade också att man är välkommen att komma och hälsa på, på deras gård i Österlen. Jag gav manande blickar till Hugo, jag skulle gärna vilja spendera ett par dagar på en gård tillsammans med barnen i sommar och få ta del av det dagliga arbetet. Så hett tips till alla er med kids om äventyr till sommaren, kika in Mandelmanns gård =)

Lunchen som bjöds var bland det godaste jag någonsin har ätit (kika in receptet längre ner i inlägget) och det var roligt att catch up med alla branschkollegor. Vi är många inom samma bransch men arbetar mycket ensamma. Man följer varandra via sociala medier men det är alltid roligt att träffas i verkligheten också.

Tack Marie, Gustav, Daniel Paris och TV4 för ett par mysiga timmar med god lunch!

Degen till pannbrödet bestod av mjöl, havregryn och vatten:

Alla var samlade och lyssnade på Marie och Gustav

Älskling

Dags för lunch!

Vi blev bjudna på ”Shakshuka”. En vegetarisk rätt från medelhavet. Det var så himla gott, jag ska testa att göra detta hemma efter att vi har kommit hem från Sälen. Rätten serverades med pannbröd, sallad och goda röror.

Fick med mig deras kokbok hem, ska mysa ner mig med denna ikväll för att få mer inspo till den kommande matlagningen

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Hej Paula!
    Jag behöver din hjälp. Du är en sådan inspirationskälla och så grym på alla sätt och vis!! All beröm till dig och fortsätt som du gör.
    Jag har kommit på mig själv att jag är besatt av mat och att räkna kalorier. Jag strävar ständigt efter att hela tiden gå ner i vikt till ett speciellt tillfälle för att sedan frossa och gå upp några kg igen och sedan ner. Har totalt gått ner 12 kg som mest. Tränar ca 5-7 gruppträning pass i veckan plus 2-4 mil löpning uppdelat på olika längder och ligger på ca 1000-1200 kalorier per dag. Men nu vill jag ändra på detta! Jag vill ha en stark och grym kropp som fungerar som den ska. Har sedan jag började med detta förlorat min mens bland annat, trött och känner mig svag. Jag vet att alla är olika och har olika förutsättningar men jag önskar ett eller flera inlägg kring din resa. Jag vet att du har skrivit om detta redan men vill ha mer av det. Mer recept, hur äter du en dag, hur tränar du en vanlig vecka, sömn och allt kring din resa om kroppen och hur du ”lever” idag. Ett annat önskemål är frågestund med dig och även med din PT.
    TACK SNÖLLS FÖR EN GRYM BLOGG!
    stor kram och ha en fin dag♥️

  2. Sofia

    Shakshukan behöver inte ställas in i ugnen. Gör små ”hål” i såsen i pannan och knäck ett ägg i. Lägg sedan på locket och låt stå på svag värme, ca 5 -10 min, tills äggen stelnat.

  3. Sarah

    *På Österlen. Mycket stolt skåning här som anser att det är viktigt med den skånska geografin. ? Lunchen såg otroligt mysig ut!

stats