Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Lunch

Rotpuré:

Skala önskad mängd morötter och palsternacka
Grovhacka ner purjolök
Hacka stjälken av en persilja

Koka upp ca 2 dl vatten med grönsaksbuljong. Lägg ner alla grönsaker när det kokar, sänk värmen och lägg på ett lock på kastrullen. Låt grönsakerna sjuda i ca 15-20 min.

När grönsakerna är färdigkokta kan man hälla av lite av vattnet och sen ta fram stavmixern för att mosa ner allt. Hur enkelt som helst!

Skillnaden mellan min och Mollys mat är att i min rörde jag ner färskost och Mollys mat är okryddad =)

20131001-155739.jpg

20131001-155753.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Från slv.se

    alt

    Mat ska smaka gott för att vi ska äta. Det gäller även barns mat. Var inte rädd för att krydda maten med örter som dill, persilja, koriander och andra kryddor. Var däremot försiktig med salt till barn under ett år. Små barn kan nämligen inte reglera saltbalansen på rätt sätt. Det är också bra att inte vänja barn vid salt mat. När du ger av familjens mat, ta undan lite till barnet innan du saltar. Undvik salta snacks och ge inte salta charkprodukter, till exempel korv och kassler, så ofta.

  2. Nadia

    Linda, ge inte råd om sådant du inte vet något om. En snabb liten googling och du hamnar hos Livsmedelsverket. Läs!

  3. Linda

    Det här med att just små barn är mer känsliga för salt än andra är dock bara en myt, vilket man med lite snabb googlig kan läsa sig till 🙂

  4. Hanna E

    Jag håller med Linnea, krydda på. Vi använde jättemycket örtkryddor och vitlök när vi gjorde egen mat till barnen och det tyckte de var toppen.
    Däremot så utslöt vi allt tillsatt salt och kryddblandningar med salt. Vi tillsätter fortfarande väldigt lite salt i maten, det finns så mycket i det som vi köper färdigt: bröd, pålägg och smör.

  5. Linnea

    Du kan krydda maten hur mycket som helst med vad som helst bara du inte använder rent salt eller kryddor med mycket salt. Tex vitlök och alla andra kryddor går bra :).kan bara bra att vänjadem 🙂

  6. Anna

    Älskar att läsa din blogg och får alltid massor av inspiration. Har en dotter som är en månad äldre än Molly 🙂
    Funderar bara på vilken buljong du använder då man inte får använda ”vanlig” buljong till barn under ett år. Saltet kan ju skada njurarna… 😉

  7. Tuffjanna

    Nu vet jag ju inget om vilken slags buljong eller hur mycket du använde och med största säkerhet vet du redan det här men det tål att sägas ändå. Barn under ett ska i stort vara helt utan salt, de flesta vanliga buljonger är väldigt väldigt salta så det var bara det jag tänkte på.

    Gött med färskost i och inte behöva göra särskild mat åt sig själv 🙂

stats