Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Morgonstatus

 

Sitter utanför Värtahamnen med mailen och en kaffe. Jag väntar på på att båten från Finland ska komma in i hamn. På båten är min mormor som jag ska skjutsa hem.

Mår:

Känner mig konstant ifrågasatt. Igår skrev jag över en bild på pasta att det är unna mat för mig. Jag älskar pasta. Precis som hamburgare, godis, läsk och pizza. Det handlar ju inte om att utesluta det handlar bara om att begränsa. Det finns mycket bättre källor till kolhydrater än pasta och bröd. Vi pratar ofta om ett hållbart mående och hälsa. Är det inte då vårt ansvar som föräldrar att göra vårt bästa? Jag säger inte att vi aldrig lagar makaroner och köttbullar för det gör vi! Vi lägger en stor vikt i hemmalagad mat som innehåller bra kolhydrater, bra protein och bra fetter. Ett utförligare inlägg kring detta kommer upp lite senare idag…

Podd:

Nu ligger mitt och Manne Forsbergs avsnitt tillsammans med ”Sverige springer” ute där poddar finns. Vi snackar om vårt träningsliv, vårt föräldraskap och hur vi flätar samman dessa. Vi pratar om hur man kan ge träningsglädje till sina barn. Lyssna gärna!

I oktober gästar jag en till podd. Då ska vi prata om kvinnohat, jag hoppas att det kommer bli ett tänkvärt avsnitt.

Kvalitetstid:

Nu är jag och Hugo boostade av kvalitetstiden vi fått. Denna vecka ligger mitt fokus på tjejerna. Det är så himla kul att umgås med dom nu. Både ihop och tu man hand. Medan Molly och Hugo var på fotboll hjälpte Leonore mig att göra sallad. Hon berättade om sin dag och att hon hade blivit arg när hennes bästis på föris hade tagit dockvagnen. Hon berättade också att hon ramlat och gjort illa läppen när farmor och farfar var hemma hos oss under helgen.

Leonore hjälpte mig med tvätten också. När Molly kom hem fastade Leonore i en bok så jag frågade om Molly kunde hjälpa mig att byta sängkläder i vår säng. Jag tog täcket och hon kuddarna. Hon har lärt sig massor av ramsor och jag lär henne dom jag körde som barn. Det skrattas och fnittras mycket hemma nu.

Vi tre bestämde oss för att vi ska åka in till stan med tunnelbanan en eftermiddag nu i veckan när Hugo jobbar sent. Molly behöver ett par kängor till hösten så då kan vi passa på att mysa. Leka i en park och äta ute, bara vi tre.

Dom är fantastiska att umgås med. Tillsammans och på tu man hand. Jag ser så tydligt hur dom två tillsammans om ett par år har hand om en lillebror eller lillasyster. Det skulle vara fint att få en son, det känns som att en pojke med äldre systrar tidigt lär sig att ta respekten för tjejer/kvinnor på allvar. Är det så?

Idag:
Vi har en plåtning tillsammans med Polarn o Pyret i eftermiddag. Mitt lock i örat har inte försvunnit så tänkte ringa till närakuten ikväll för att kolla upp det. Vanligtvis gillar jag kry men den här gången sa dom bara ”avvakta i en vecka”. Betalade jag på riktigt 250 kr för att ”avvakta i en vecka”?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jessica

  Köp Otovent näsballong! Sjuk grej men funkar strålande. Hade lock i 3 veckor och fick tillslut tipset om denna- locket försvann på en kväll. En sak till- du verkar vara en fantastisk mamma, fru, vän, människa! Blir alltid glad av att läsa din blogg

 2. Tabita

  Hej! Jag har läst din blogg sen dag ett och kommenterar aldrig men tänker dagligen när jag läser att du verkar vara så härlig! Du utstrålar ett lugn och en trygghet i dig själv som jag önskar att jag hade. Fortsätt bara att vara du och lita på din magkänsla så får folk tycka vad de vill.. för mig är du iallafall en förebild och inspiration! 🙂

 3. Sandra Augustinson

  Jag tycker det är fruktansvärt att du blir ifrågasatt om allt du lägger ut, varför kan man inte bara få vara sig själv och slippa dumma och elaka kommentarer! Sedan att din blogg har ändrat riktning, vad spelar det för roll? Allt utvecklas genom åren, man själv utvecklas och då är det ju självklart att ens blogg utvecklas.

  Och att välja bort gluten spelar väl ingen roll, jag blev jättekänslig för gluten för något år sedan och mina föräldrar är likadana så då valde jag att äta glutenfritt och min sambo hakade på också och vi har inte mått bättre sedan dess så jag tror att det är en bra sak att göra om man vill det, jag blev också laktosintolerant och dricker/äter laktosfritt och mår superbra med min nya kost.

  Jag hoppas så att du en dag kan öppna din blogg/instagram, lägga ut ett inlägg och bara få kärlek istället för hat! Vår värld är så grym med alla dessa troll, nätpoliser som måste kommentera och lägga sig i.

 4. Linda

  Så trist du ska behöva känna så. Här kommer istället lite positiv boost från en läsare. Känner ju inte dig men utifrån min uppfattning tycker jag du verkar vara:
  – en fantastisk, snäll, ödmjuk och fin
  människa.
  – en kärleksfull, lekfull och underbar mamma och förebild till dina barn.
  – en kärleksfull, kompromissande (viktigt ;)) och lojal partner.
  – en målmedveten, driven person som får saker att hända.
  Sen är du också jäkligt snygg med en grym utstrålning!

  Ps tycker du ska be någon gallra kommentarerna härinne så du omges av positivitet istället för energitjuvar. Ingen förtjänar få så mkt skit kastat på sig.

  All kärlek till dig.
  Kramar

 5. Nathalie

  Man MÅSTE INTE äta massa kolhydrater, socker och gluten. De är orsaken till MÅNGA sjukdomar och jag ser absolut inga fel med att välja bort det för bättre saker. Stå på dig, folk kommer alltid hitta någonting att klaga på! Huvudsaken är att DU mår bra!

 6. Tini

  Det e väll helt ok att skriva om lite träning och så. Men det tyvär har blivit lite överdrivet med massa kroppsbilder för att visa sig , samt väldigt mycket träningsinlägg den senaste tiden på bloggen.

 7. Karin

  Så tråkigt att du känner dig ifrågasatt. Jag är en relativt ny läsare av din blogg (och Hugos för den delen). Jag tycker att du är kanon! Vettiga åsikter, hälsosamt liv och två skojiga barn 🙂 Känner igen mig mycket i det du skriver om! Fortsätt med det du gör. Och kom ihåg att du är värdefull, precis som du är. Kram!

 8. Roosa

  Jag hadde lock i örat några veckor sen som varade i strax under en vecka. Vet dock inte vad det var för jag avböjde att besöka en läkare.

 9. Dr

  Angående Kry – det hade väl varit ännu bättre om du hade betalat 2-300 kr för att gå till en RIKTIG vårdcentral, där dom kan kolla in i ditt öra med ett öronmikroskop, och sen lämna en bedömning. Klart att dom säger på Kry att du ska avvakta – dom kan ju inte ens kolla in och göra en riktig bedömning! Hoppas innerligt att folk förstår detta själva, och slutar använda vårdappar..

   1. Dr

    Men hur kan man tycka att det är så bråttom att undersöka ett lock för örat att man hellre går till en app än väntar på tid till en riktig familjeläkare med öronmikroskop? ???

 10. Rebecca

  Precis som föregående kommentar så tror jag att det beror på att din blogg är en livsstilsblogg och när du byter livsstil byter också bloggen riktning. Jag stör mig också mycket på det du skriver om nuförtiden och har tänkt att jag ska sluta läsa den för att slippa bli irriterad(går fortfarande in av ren vana). Hur som helst, du förtjänar inte hat och nedtryckningar, då är det bättre att sluta läsa. Kram

 11. Malin

  Hej Paula !
  Jag har nâgra gânger nu stannat upp när jag läst din blogg och du skrivit om ”träningsglädje” för barn. Jag förstâr vad du menar och hâller helt och hâllet med, men kunde man kanske prata om rörelseglädje istället för träningsglädje dâ man pratar om mindre barn ? Träning betyder ju att man tränar och strävar efter ett resultat vilket innebär prestationer och en gnutta press. Detta behöver ju inte barn. De behöver ju bara röra pâ sig och ha roligt i form av lek, spel, idrott och sport ! Tack för sâ mânga fina inlägg !

 12. Karin

  Jag tror att du blir ifrågasatt eftersom du ändrat riktning lite och läsarna har inte hänt sig vid ditt ”nyare jag”. Det är inte ditt fel utan bara min reflektion. Du borde inte behöva bli ifrågasatt och du borde inte behöva utstå kvinnohat, men tyvärr är vi inte i mål än.

stats