Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Pepparkaks cheesecake

Ingredienser
Portioner: 8
100 g smör eller margarin
30 pepparkakor

Fyllning
200 g philadelphiaost
1 1/2 dl socker
3 ägg
1 msk finrivet apelsinskal
2 msk pressad apelsinsaft

Topping
2 dl crème fraiche
1/2 – 1/2 dl florsocker
1 apelsin
pepparkakor

20131223-192446.jpg

Så här gör du

1.Sätt ugnen på 175°C.

2.Smält matfettet och låt det svalna lite. Mixa eller stöt pepparkakorna. Rör ner matfettet i pepparkakssmulorna. Bred ut det i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 port). Ställ in formen mitt i ugnen och grädda i 10 minuter.

 

20131223-192457.jpg

3.Blanda ihop ost och socker. Rör ner ett ägg i taget och till sist apelsinskal och saft. Bred ut smeten på pepparkaksbotten. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda ca 30 minuter. Låt kakan kallna.

4.Rör ihop crème fraiche och florsocker. Bred ut detta på kakan och garnera med apelsinskal och pepparkakssmulor.

20131223-192434.jpg

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats