Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Torsk i äggsås

För sex portioner behöver du:

900 g torsk
Salt
Vitpeppar
Fiskbuljong

1,5 ägg
2,5 msk vetemjöl
4,5 dl mjölk
Hackad persilja

Till servering:
Kokt potatis
Kokta ärtor

Gör såhär:

Hårdkoka ägg. Skala och haka, lägg undan i en skål.

Vispa ihop mjöl och mjölk i en kastrull. Smaksätt med salt och vitpeppar. Ställ såsen åt sidan.

Koka upp fiskbuljongen och skär fisken i bitar. Häv ner (på låg värme) och koka i 3-4 minuter med lock på.

Vänd försiktigt i ägg, persilja och fisk i såsen. Servera med kokt potatis och ärtor?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kocken

    Lite fel i receptet va?
    1,5 ägg??
    Vispa ihop mjöl och äģg??
    Jag har alltid grädde i min sås blir så mkt godare men inte så nyttigt dock.

  2. Anisa

    Nu blev det lite oklart i min hjärna? hur många ägg ska man koka, skala och hacka? Och hur många är det som man ska blanda ihop med mjöl? Eller är det de färdigkokta? Som sagt, väldigt oklart? tack för svar!

stats