Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Västerbottenpaj

Vi börjar denna lördag med ett recept på en Västerbottenpaj som räcker till ca tio bitar. Det här behöver du:

Pajskal:

* 2 1/2 dl vetemjöl

* 1 dl grahamsmjöl

* 1/2 tsk salt

* 150 g smör

* 1 ägg till pensling

Fyllning:

* 4 dl mjölk

* 2 dl vispgrädde

* 350 g västerbotten(riven)

* 6 ägg

* 1 tsk salt

* 2 krm svartpeppar

Så här gör du:

1. Sätt på ugnen på 200 grader

2. Pajskal: Hacka ihop vetemjöl, grahamsmjöl, salt och finfördelat smör. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.

3. Tryck ut degen i en pajform. Gör kanten hög. Nagga degen och låt den vila i kulskåpet i 30 minuter. Vispa upp ägget och pensla skalet.

4. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Ta ut pajen och sänk värmen till 150 grader.

5. Fyllning: Koka upp mjölk och grädde. Ta av från värmen. Blanda i osten, rör om tills den har smält.

6. Vispa ner äggen i ostblandningen. Krydda med 1 tsk salt och svartpeppar. Häll i fyllningen i pajskalet. Grädda pajen ca 45 minuter.

taaaaadaaaaa =)

/ Senare idag på påsklunchen så är det upp till bevis om pajen blev god eller inte!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. T

    Lägg i smörstekta kantareller och hackad gul lök i västerbottenpajen också nästa gång – blir helt stört gott! Kram

  2. Maria

    Tack för att du la ut receptet! Ska absolut prova göra västerbottenpaj någon gång. Ser så gott ut!
    Glad påsk Paula 🙂 Hälsa bebben.

stats