Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Arbeta minde?

Läste någonstans att man skulle må bäst av att arbeta endast tre dagar i veckan. Det låter rimligt. Århundradets hälsoproblem handlar mycket om psykisk ohälsa i form av stress. Skulle vi minimera risken att gå in i väggen om vi gick ner i arbetstid?

-Varför arbetar du?
Jag arbetar för att kunna få tid och kapital för annat. För något viktigare än tid för familj och vänner finns inte. Mina avsikter gällande arbete har aldrig och kommer aldrig att vara karriär. Jag har inte dom egenskaperna alls faktiskt. Pulkan som chef? Tss!

Däremot måste man arbeta, det blir svårt annars. Och då är det en bonus om man får göra något som man tycker om. Dagens yrken är diffusa, många 90 talister driver egna företag.

Molly: Mamma vad jobbar du med?
Paula: Mamma jobbar med internet och reklam. Men pappa jobbar ju med Clean.

Hon vill så gärna ha ett yrke hon kan ta på. Hon nöjer sig med drycken, för den ser hon och kan ta på. Hon hade nog gärna velat att jag t.ex. var frisör. Inte ens en fast arbetsplats kan jag erbjuda henne. Det kommer att bli spännande att se hur arbetslivet har utvecklats när det är dags för våra döttrar att hitta ett yrke som dom vill syssla med!

Utbilda sig i onödan kan man aldrig göra. Det kommer jag att slå slag för under barnens resa, trots att deras pappas karriär inte alls har baserats på utbildning. Mer på satsning, driv och glöd. Vissa har helt enkelt ett bra sinne för affärer och vågar att satsa. Egenskaper som jag ser upp till.

Det sägs att man bör arbeta endast tre dagar i veckan. Något som låter logiskt med tanke på århundradets hälsoproblem. Din hälsa har du bara en gång, ta vara på den ?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Hej Paula!
  Har följt dig sedan du skaffade din blogg. Aldrig kommenterat men vill skicka lite kärlek. Du är så himla vettig och dagens yrken förändras (fanns inte när vi var barn). Du och Hugo är briljanta och jag älskar att läsa om ert liv. Massa kramar!

 2. Mimmi

  Du kanske ska ta en till titt på partiprogrammen i det rödgröna blocket innan september ?.
  Blir så nyfiken på varför du tänkt ”aldrig vänster”. Är det nåt som är med från uppväxten? Mina föräldrar var tvärsäkra på vilka partier de valde mellan, typ av arv/klasskäl, men utan att egentligen ha funderat på sina egna åsikter och värderingar och vilka partiprogram som rimmade bäst med dem. Jag har röstat olika i de två val jag varit med i och olika mellan riksdag/landsting/kommun också.

 3. M

  jag har fått för mig att du pluggade till sjuksköterska/barnmorska, gjorde du det? Vad hände med det isåfall? Är så nyfiken för funderar på att själv göra det! Kram

 4. Linda

  Lite svårt dock att få ekonomin att gå runt på 3 dagar i veckan, och har man dålig ekonomi, leder de till stress som leder till psykiskt ohälsa. Så jag tror absolut på en balans, men snarare kortare arbetsdagar med samma lön, eller åtminstone likvärdig lön. Btw, så är de vänster politiken som förespråkar mindre arbetsdagar/arbetstimmar 🙂

 5. Linda

  Lite svårt dock att få ekonomin att gå runt på 3 dagar i veckan, och har man dålig ekonomi, leder de till stress som stress till psykiskt ohälsa. Så jag tror absolut på en balans, men snarare kortare arbetsdagar med samma lön, eller åtminstone likvärdig lön. Btw, så är de vänster politiken som förespråkar mindre arbetsdagar/arbetstimmar 🙂

 6. Jennifer

  3-dagars arbetsvecka (med samma lön som nu) hade varit såååå härligt!! Dock är jag bra på attlämna jobbet på jobbet och inte tänka på det när jag är ledig. Jag är rädd att 3-dagars arbetsvecka för de som utarbetar sig/stressar kring jobb och att karriärsklättra kommer bli ännu stressade av kortare arbetsvecka där de ändå måste trycka in allt jobb. Så vet inte hur bra det hade funkat i praktiken för den gruppen… men tanken är god!!

 7. Ellinor

  Jag tänker att förr så arbetade mannen på ett jobb med lön och kvinnan arbetade hemma. Alltså heltidsjobb för båda. Nu arbetar ofta båda heltid utanför hemmet och så finns fortfarande hem och ev barn som också är ett heltidsjobb kvar efter lönejobben (även om barnen då blir omhändertagna på förskolan).

  Det känns som att vi borde sträva efter att båda jobbar cirka halvtid och resten av tiden är vi hemma. Dock är vi nog rätt bekväma och vill ha två löner in, fast vi säkerligen skulle klara oss rätt bra på en lön i många fall. Det är bra att vi har rätt till att jobba 75 % när en har barn, det tänker jag göra om jag inte ska jobba ännu mindre, men sen är det ju inte bara att välja procent man ska jobba, företagen vill ofta ha heltidstjänster enligt min erfarenhet. Jag vet dock att jag inte klarar av det längre efter att jag gick in i väggen. Nu kommer ett barn också och jag vill inte att barnet ska få vara på förskolan mer än heltid varje dag. Hellre mindre pengar och mer tid hemma!

 8. Tanke

  Skulle det inte vara ett bra tillfällen berätta för Molly att du är bloggare och skriver om henne och ert liv för människor?

 9. Lin

  Håller med dig. Men hade du kunnat ha det upplägget om du inte hade bloggen?.. önskar det vore lättare och ”få in foten” i sociala medier
  Och Kunna jobba med det med ? du har verkligen ett drömjobb..

stats