Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Min vilding

Molly är helt fantastisk. Så nyfiken på precis allt! Igår så fick hon sitta i spjälsängen medan jag bäddade vår säng. Det tog inte många sekunder innan hon förstod att man faktiskt kan resa sig upp i spjälsängen =)

20131031-124918.jpg

20131031-124937.jpg

20131031-124953.jpg

20131031-125007.jpg
// dags att sänka sängen

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Alex - en svenska på kreta

  men gud, vi har en dotter som är en vecka yngre än Molly, som har följt henne i utvecklingen ganska exakt. Varesig BVC hemma i Sverige eller barnläkaren i Grekland har haft minsta att klaga på angående hur vi sköter henne, eller hur hon utvecklas!

  Vad de gäller mat så säger ju bvc just att man kan ge allt från början, med undantag för salt, bladgrönsaker och honung!

 2. Aa

  Sara: Så man får ljuga ihop ”fakta” för att kunna lägga till att andra är sämre, omogna och inte borde ha barn? Så är iaf inte jag uppfostrad.

 3. sandra

  Fanny, jag har också barn och man kan inte styra allt dom gör, vissa utvecklas snabbare andra lite långsammare. Enligt bvc där jag bor ville dom tex att vi skulle lägga vår lilla på mage från hon var en vecka gammal, vilket jag inte tyckte om och heller inte gjorde. Mitn minsta rullade runt själv när hon var 6 veckor gammal (från rygg till mage) på natten i sin säng utan att vi hade ens tränat henne det minsta i vaket tillstånd. Vid 7 veckor la vi henne lite på mage och det tog ca en vecka så rullade hon runt. Hon gillar inte att ligga för mycket utan blir då väldigt ledsen utan vill upp och se saker, gärna stå lite på oss korta stunder, drar sig själv upp till sittande, (3månader gammal) så vadå, är vi dåliga föräldrar för att vi låter henne göra detta? Knappast! Jag låter henne få prova på saker för att hon vill och det är vår uppgift att stötta henne som föräldrar. Naturligtvis får hon inte sitta och ”provstå” så länge som hon skulle vilja för jag jobbar i sjukvården själv och vet att för mycket är inte bra, som allt annat. Sen om mat, Paula gör egna grejer hemma bland annat och det är kanon, bra mycket bättre än det som finns att köpa som innehåller annat, men det vet väl du själv som har barn. Även din mamma som jobbar i sjukvården vet väl detta? Jag har gjort egen mat till mina och det föredrar jag framför allt annat. Sluta hoppa på andra föräldrar utan sköt dina egna barn, om du nu ens har några.

 4. m

  Ett barn kan aldrig ”riskera” att få ADHD eller liknande, det är något man föds med. Så om hon längre fram skulle visa sig ha det så har hon det redan nu, det är inget hennes föräldrar kan ”locka” fram. Läs på lite innan ni skriver en massa som ni egentligen inte har en aning om.

  Sen ville jag bara påpeka att barn lär sig i olika takt. Att hon står nu beror på att hon är mogen för det, that’s it!

 5. Aa

  ”Det finns inga ”regler” för vad man ska börja med. Det viktiga är att maten har mjuk konsistens så att barnet inte sätter i halsen… …Tidigare gavs råd om att pröva samma livsmedel i några dagar innan man introducerar nästa, men man kan lika gärna pröva olika livsmedel samtidigt.
  Du kan också ge kokt, mosad eller mixad kyckling, fisk, köttfärs, bönor, linser och tofu. Kött, bönor och tofu innehåller mycket järn som barnet behöver. Tidigare trodde man att allergi kunde förebyggas om man väntade med att ge barnet fisk, ägg, mjölk och nötter tills det var ett år, men nyare forskning visar att det inte är så. Eftersom fisk och ägg bidrar med viktiga näringsämnen är det bra om barnet även får sådan mat tidigt.” – http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/kostrad/Spadbarn/

  ”Man kan till exempel inte lära ett barn att krypa eller gå där handlar det om en rent fysisk och motorisk mognad. Hjärnan på en bebis utvecklas hela tiden, och utvecklingsstegen sker när de sker, så att säga. Men det man kan göra är att vara uppmärksam på när barnet verkar vara redo för ett utvecklingssteg och då finnas där för att stötta och uppmuntra, säger Anna Sylvén Björnör, barnpsykolog och psykoterapeut i Stockholm.”
  http://www.viforaldrar.se/artiklar/kan-du-skynda-pa-bebisens-

  En enkel googling. Du kan säkerligen själv hur man gör. /Går på fakta istället för hittepåinfo för att få ”sätta dit” andra föräldrar.

 6. Fanny

  Aa. Omg var du går på, haha.Jag sprider inte osanningar utan fakta. Om du är så uppdaterad som du påstår att vara så länka gärna uppdaterad information.

 7. Aa

  Fanny: Den nya forskningen visar att det du säger ang matintag inte stämmer. Står på Livsmedelsverkets hemsida. BVC nu säger inget om ägg/nötter/fisk/mjölk före ett års ålder idag. Inte heller ska barn bara äta potatis en vecka. Barn ska äta av allt om intresse och smak finns och får gärna börja smaka allt vid 4 mån ålder brevid amning och/eller ersättning. OM barnet reagerar är det en annan sak och DÅ ska man börja exkludera födoämnen. Innan finns inga medicinska orsaker till att ej smaka/äta av allt.

  Du attackeras inte men du sprider osanningar eller mer ouppdaterad information. Jobbar själv inom sjukvård med barn. Det du säger, inget av det, stämmer längre. Förr var råden sådana. Idag är det inte så. Eftersom många med barn läser är det viktigt att rätt info ges. Mao: Låt barnet äta/smaka på det av intresse och nej, det går inte att tvinga barn att utvecklas. Lätt att googla då du slipper fortsätta felinformera andra.

 8. Fanny

  Alla får uppfostra sina barn på sitt sätt, men om man skriver öppet om allt, så reagerar man på det som man själv inte tycker är OK. Nu har både Paula och Hugo föräldrar som bryr sig och ställer upp, så dom har allt stöd man kan tänka sig.

 9. Fanny

  Aa: Bebisar har extra känslig hud och är känsliga mot olika födöämnen. Varför tror du att det finns forskning och råd kring det annars? Varför attackerar du mig? Jag har sagt vad jag tycker utifrån min erfarenhet och den informationen som jag har fått av BVC och min mamma som jobbar inom sjuk/hälsovården.

 10. Aa

  Fanny: Det är 2013 nu. Barn får äta vad som helst, det finns inga restriktioner. Att bada i ”vuxenbad” menar du då att man ska vara över 18 för att komma in eller hur tänker du? Vad är åldersgränsen? Simhallarna själva har inga nämligen, inte svenska staten heller.

  Att ”skynda på” och ”tvinga” barn till motorisk utveckling så som att rulla, stå, gå, sitta, tum- pekfingergrepp, peka, prata eller annat är omöjligt. Det går inte. För att göra dessa avancerade motoriska rörelser krävs att barnet är moget för det. En del barn går innan nio månader, andra vid 14 månader – allt är normalt. Mina barn har alla gjort olika saker vid olika ålder, precis så som alla andras barn. Reser sig Molly är hon mogen för det. Sitter Molly är hon mogen för det. Ang. maten kan du lätt läsa på. Things have changed.

  Däremot kan jag hålla med om att det är mkt stoj kring Molly. Många aktiviteter och lite lugn och ro men det är inte jag som ska sova med Molly heller så det är ju inget jag lägger mig i, så som du gör.

 11. Johannah

  Och jag tycker att Fanny är otroligt barnslig som sitter och klankar ner på någon som hon inte ens känner. Tippar på att varken Paula eller Hugo knappt visar en bråkdel av Mollys utveckling i bloggen. Så prata inte innan du vet.

  Och du, om badhus är så fruktansvärt jättefarligt, varför finns babysim?

 12. Fanny

  Sandra, jag har barn och låtit dom att göra saker när dom har varit mogna för det. Vad jag har sett här är att Molly ”tvingas” hela tiden av föräldrarna göra saker som hon inte är redo för. Hon fick rulla ner på rygg i 1-2 mån. ålder, sitta för tidigt och nu stå. Hon äter vad som helst, de tar henne till badhus fullt av klor, bebisar ska inte bada i vuxenbad. Jag tycker inte att ungdomar ska skaffa barn då dom själva inte är färdiga med sin barndom. Jag tycker dock, att Paula verkar ovanligt mogen. Hugo är totalt ansvarslös och så extremt barnslig.

 13. Ellen

  Fy satan vad söt hon är eller!!!? En perfekt kombo mellan dig och Hugo, var stolt (det vet jag att du är). Keep up the good work, jätterolig och inspirerande blogg som jag följt länge nu, du är någon att se upp till! 🙂 Kram

 14. Maja

  Det där är verkligen skitsnack och har aldrig hört talas om att barnet riskerar adhd bara för att de lärt sig gå eller stå tidigare. Barn utvecklas mer och mer genom åren om ni inte visste det! Jag själv och även mina syskon och andra barn jag känner har lärt sig att stå på sina egna ben eller gå runt 5-8 månader. Detta har inget med att föräldrarna att göra utan barnet själv. Det vet jag då jag både kollat med läkare och BVC.

 15. Aa

  Karin: Jag tar gärna en länk till den faktan du säger dig besitta. /Hel familj med barn som gått före nio månaders ålder i generationer och alla utan diagnoserna du slänger runt med. Google ger mig nada.

 16. sandra

  Fanny! Hon skrev att Molly är nyfiken och Paula själv höll på att bädda sängen när Molly reste sig. Har du ens läst inlägget? Du har säkert inte ens barn själv, sluta läs om du ändå tänker vräka ur dig elaka kommentarer! Sjukt omogen!

 17. thilda

  men adhd är numer ett erkänt och relativt lindrigt ”problem”. jag har själv adhd och har klarat mig utmärkt, men självklart rätt hjälp och framförallt stöttande föräldrar. om molly nu mot förmodan får adhd tror jag inte att paula och hugo skulle se mellan fingarna för det utan ge sin dotter bästa tänkbara hjälp och all kärlek som finns att ge.
  trevlig kväll!
  / thilda.

  ps. hon är fantastiskt fin eran dotter! 🙂

 18. Mimmi

  Vill bara säga att lilla Molly är helt underbar!! Jag blir lika glad varje gång när jag går in och läser din blogg, den är fylld med så mycket värme och kärlek till skillnad från andra kända bloggar! Supermysigt! Jag blir lika sugen på att skaffa en liten egen bebis varje gång också 😉
  Tack för en mycket fin och bra blogg!

 19. karin

  Jag tror inte man kan skynda på utveckling men det är ofta en inte så positiv varnings klocka när barnen står går osv tidigt. Det är inte så i ALLA fall men i den flesta får de problem längre fram med adhd oxh liknande. Det är vetenskapligt bevisat så argument som ”JAG GICK NÄR JAG VAR 3 MÅNGA SER OCH MÅR BRA” är helt orelevanta! Men söt är hon Molly, hoppas det går bra för er oxh henne i framtiden 🙂

 20. Sofia

  Hej Paula! Jag är en 19årig tjej och vill bara säga till dig hur mycket jag faktiskt ser upp till dig, även om jag inte känner dig överhuvudtaget utan har följt din blogg sedan du blev gravid. Tycker du verkar vara en så otroligt fin och jordnära person, känner igen mig själv mycket i dig och hoppas att jag får en lika fin familj och framtid som dig om några år 😀 Hoppas du har en bra dag, kram!

 21. Aa

  Men Fanny…. Det går inte att skynda på utveckling. Jesus. Är inte barnet redo så sitter inte och står inte barnet. Det är omöjligt.

 22. Marie

  Precis samma sak hände hemma hos oss igår när vi bytte sängkläder!
  Han kom inte riktigt upp men nästan.
  Som sagt dags att sänka sängen! 🙂

 23. Fanny

  Ni har skyndat på hennes utveckling. Man ska låta barnet att avgöra när barnet är moget att börja sitta, krypa och stå. Hon riskerar böjda ben för att ni ställer upp henne för tidigt. Kolla med BVC vad som är ok och inte ok!
  Tycker att ni är omogna som föräldrar.

 24. Anna

  Hej! Älskar din blogg och tycker du verkar vara en väldigt fin person. Dock är det en sak jag ofta tänker på, inte bara när det gäller dig, men ändå. Så många föräldrar tar alltid upp mobilen och fotar alt med sin bebis, istället för att stanna upp och njuta av stunderna. Det har gjorts forskningar om hur många missar de första viktiga sakerna med barnet för att de bara vill fota det. När barnen går eller står för första gången tex eller gör vad som helst för första gången. De är för upptagna med att vilja fota och visa andra helt enkelt. Jag får ångest när jag tänker på det, har själv ett litet barn och jag är noga med att bara få titta och vara med om alla saker. Fota gör jag i andra hand. Det går inte före att få se och uppleva det som barnet gör.
  Ett litet tips bara! Forskarna säger att många ångrar att de gör så och är så galna i att fotografera istället för att njuta. Det vill man ju inte vara med om.
  Kramar

stats