Pepparkaks cheesecake
Ingredienser
Portioner: 8
100 g smör eller margarin
30 pepparkakor
Fyllning
200 g philadelphiaost
1 1/2 dl socker
3 ägg
1 msk finrivet apelsinskal
2 msk pressad apelsinsaft
Topping
2 dl crème fraiche
1/2 – 1/2 dl florsocker
1 apelsin
pepparkakor
Så här gör du
1.Sätt ugnen på 175°C.
2.Smält matfettet och låt det svalna lite. Mixa eller stöt pepparkakorna. Rör ner matfettet i pepparkakssmulorna. Bred ut det i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 port). Ställ in formen mitt i ugnen och grädda i 10 minuter.
3.Blanda ihop ost och socker. Rör ner ett ägg i taget och till sist apelsinskal och saft. Bred ut smeten på pepparkaksbotten. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda ca 30 minuter. Låt kakan kallna.
4.Rör ihop crème fraiche och florsocker. Bred ut detta på kakan och garnera med apelsinskal och pepparkakssmulor.
Åh lät väldigt gott! Ska man nog testa :D!!!!!
Vad gott det ser ut. Måste testa <3
Skriver om personlig framgång och sund hälsa.
Kramis på dig, T
Jag som inte gillar cheeskake vanligtvis men detta lät jätte gott! 🙂 Förstod inte vad du menade med en punkt under topping = ”1/2 – 1/2 dl florsocker” (?)
Det här måste testas!