Header Image

Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Västerbottenpaj

Publicerad,

Vi börjar denna lördag med ett recept på en Västerbottenpaj som räcker till ca tio bitar. Det här behöver du:

Pajskal:

* 2 1/2 dl vetemjöl

* 1 dl grahamsmjöl

* 1/2 tsk salt

* 150 g smör

* 1 ägg till pensling

Fyllning:

* 4 dl mjölk

* 2 dl vispgrädde

* 350 g västerbotten(riven)

* 6 ägg

* 1 tsk salt

* 2 krm svartpeppar

Så här gör du:

1. Sätt på ugnen på 200 grader

2. Pajskal: Hacka ihop vetemjöl, grahamsmjöl, salt och finfördelat smör. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.

3. Tryck ut degen i en pajform. Gör kanten hög. Nagga degen och låt den vila i kulskåpet i 30 minuter. Vispa upp ägget och pensla skalet.

4. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Ta ut pajen och sänk värmen till 150 grader.

5. Fyllning: Koka upp mjölk och grädde. Ta av från värmen. Blanda i osten, rör om tills den har smält.

6. Vispa ner äggen i ostblandningen. Krydda med 1 tsk salt och svartpeppar. Häll i fyllningen i pajskalet. Grädda pajen ca 45 minuter.

taaaaadaaaaa =)

/ Senare idag på påsklunchen så är det upp till bevis om pajen blev god eller inte!

5 Kommentarer

  1. Ser toppen fina ut,ha en mysig påskhelg!

  2. Gud va gott det ser ut!

  3. Tack för att du la ut receptet! Ska absolut prova göra västerbottenpaj någon gång. Ser så gott ut!
    Glad påsk Paula 🙂 Hälsa bebben.

  4. Tänk humant och köp ekologiska ägg! :*

  5. Lägg i smörstekta kantareller och hackad gul lök i västerbottenpajen också nästa gång – blir helt stört gott! Kram

Lämna ett svar till T Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *