Paula Uribe, Kontakt: [email protected]

Vi hoppas på något externt och att vi kan resa hem som planerat

Vi har ringt efter en doktor som ska komma till vår villa i eftermiddag. Sköterskan på hotellet kunde inte riktigt avgöra om Molly har öroninflammation eller inte.

Jag hoppas att detta reder sig och att det inte ska göra ont på Molly. Vi ska enligt plan resa hem om två dagar men jag sätter inte en fem åring med öroninflammation utan medicin på en 12 timmars flight. Vi har startat ett ärende hos vårt försäkringsbolag och i värsta fall får vi förlänga vår resa i ett par dagar om det visar sig vara en intern öroninflammation.

Vi håller tummarna för något externt, hur mysigt vi än har det här vill vi helst fira nyårsafton hemma med våra familjer. Det räckte med att missa varandra på julen, vi längtar efter dom nu.

Nya riktlinjer är att inte doppa huvudet och hålla öronen torra och rena. Ett husmorstips som vi har fått är att klicka en klick med Aloe Vera i öronen.

Leonore och Hugo badade efter lunch men jag och Molly spelade klart vårt parti med yatzy och drack smoothie. Förstår inte riktigt vad som händer när jag blir utklassad av en fem åring…

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ida

  Inte aloe vera, rör inte i örat.
  Låter som hörselgångsinflammation, det fick även jag i Thailand pga bad. Kolla på apoteket om där finns örondroppar med antibiotika, det fanns i Thailand när jag var där.
  När jag fick det hade jag smärta ned i käken också, annars är symtomen klåda och lockkänsla.
  Kände inte av någonting på planet.
  / ssk

 2. Eva

  Min dotter fick det när vi var i Thailand förra året.. det är säkert hörselgångsinflammation som Karoline skriver. Kallas även simmaröra pga så vanligt vid bad.. det är ofarligt att flyga och ska inte göra ont. Ni får örondroppar med antibiotika i bara.. vi åkte till läkare i Thailand som spolade rent örat så trumhinnan sprack.. värsta jag varit med om! Ringde sen till kry från hotellet och fick veta att man absolut inte spolar barns öron så pga att det gör så ont ? så om läkaren vill spola mollys öra, säg nej! Och ring kry om ni är oroliga och vill bolla symptom med läkare, så smidigt!

 3. Amanda

  Jag har flygit med öroninflammation! Jag hade inget avbeställningsskydd och ville verkligen åka iväg med min vän… så med feber, penicillin och spruckna trummhinnor hoppade jag på planet och kände ingeting extra av lyften/ landningen. ? jag får ondare i öronen när jag är frisk.

 4. Sarah

  Har hon kliat sig i öronen de senaste dagarn? Fick själv en örongångsinflammation när jag var lite nämligen som hade väldigt lika symptom på just öroninflammation.. Det var mitt i sommaren och jag jade badat massor i en pool och samtidigt kliat på ett sår jag jade fått i örat. Kunde inte sova på örat osv.

 5. Jenny

  Min 2.5 åring fick öroninflammation 1 vecka innan vi skulle utomlands o vi använde fetvadd för att undvika få vatten i.. samma morgon vi skulle åka hem fick han feber igen o ont i örat. Men med alvedon så gick flygplansresan hem bra, dock inte lika lång flygtid

 6. Malin

  Ett tips är att ta med två plastglas och håll ett över vardera öra vid start och landning. Det hjälper till att tryckutjämna så det inte gör ont. Fick sjölv göra det när jag flög hem från Thailand.

 7. Karoline

  Sjuksköterska på vårdcentral:
  Ej alovera! Det låter som det kan vara extern otit= hörselgångsinflammation. Fås ofta vid mkt bad. Symtomen är klåda i örat, lite vätska i örat, lockkänsla. Smärta som sitter i länge (mer än en några timmar) och är ihållande ska kollad upp av läkare. Vid öroninflammation mellan 1-12 år behandlad oftast ej förutom vid kontrakndikationer -= mkt smärta som ej hjälps med Ipren och högläge, rör i öronen osv.
  Hoppas Molly snart mår bättre.
  Kram från sjuksköterska på vårdcentral

 8. Karoline

  Sjuksköterska på vårdcentral:
  Ej alovera! Det låter som det kan vara extern otit= hörselgångsinflammation. Fås ofta vid mkt barn. Symtomen är klåda i örat, lite vätska i örat, lockkänsla. Smärta som sitter i länge (mer än en några timmar) och är ihållande ska kollad upp av läkare. Vid öroninflammation mellan 1-12 år behandlad oftast ej förutom vid kontrakndikationer -= mkt smärta som ej hjälps med Ipren och högläge, rör i öronen osv.
  Hoppas Molly snart mår bättre.
  Kram från sjuksköterska på vårdcentral

 9. Ellinor

  Ett annat bra tips som alltid fungerat på mig är att stoppa in en vitlöksklyfta i bomull som doppas i lite olja. Sen stoppar man in detta i örat. Jättebra att göra under natten.
  Hoppas Molly känner sig bättre snart!

 10. Jenny

  Se om ni kan få tag i gullök. Skär den i bitar å Linda i lite toapapper och in i örat. Underverk för öroninflammation! Krya på molly!

 11. Rebecca Söderström

  Jag hade hörselgångsinflammation som barn när vi var utomlands. Fick nån trasa med antibiotika eller nåt ett par dagar innan hemresa men hade inte ont alls vad gällde lyft och landning.

 12. Lollo

  Hej
  Hoppas hon kryar på sig så ni kommer hem som planerat: Ett tips från en annan två barns mamma som reser mycket. Använd bad öronproppar eller såna engångs silikon gummi liknande som finns på apoteket att sätta i öronen på barnen när dom badar i poolen. Våra tjejer fick nästan alltid öroninflammation när vi reste och dom badade mycket i poolen men när vi fick tips från en läkare att använda dessa så har dom klarat dig från det, inte en enda gång har dom fått öroninflammation efter vi började använda dessa. ? Ni ser ut att ha haft en helt underbar semester ? välkomna hem till kylan snart igen ✨

 13. M

  Min son fick öroninflammation gång på gång trots penicillin. Provade till slut vitlök (litne bit inlindad i gasbinda och sen kirurgtejp för) och han har aldrig haft det igen.

 14. Louise

  Vår dotter på 5 år åkte flyg när hon hade öroninflammation. Hon fick det dagen innan vi reste iväg så vi fick med oss en penicillinkur. Var jätteorolig inför flygresan, kan bara tänka mig vilken smärta det är.. men hon kände inte av det tack och lov! Höll huvudet ovanför vattnet så mycket som gick första dagarna.. lätt o säga till en 5åring ?..

 15. Fatima

  Testa att ha en vitlök på vardera öron. Ett husmorstips som har hjälpt vår son vid öroninflammation. Han blev frisk efter två-tre dagar ❤️

  1. Felicia

   Åh inga lökar i öronen! Jättelätt att de fastnar eller mjuknar för mycket och man inte får ut allt. Gör mer skada än nytta.

   Hälsar en sjuksköterska

 16. Anna

  Min dotter får alltid problem med ont i öronen när hon badar/dyker för mycket. Finns ett jättebra spray på apoteket Otinova öronspray som torkar ut och förebygger inflammation. Kanske finns något liknande utomlands? Vi åker aldrig utan nuförtiden så har aldrig behövt leta men googla vet ja. Hoppad Molly kryar på sig ❤️

 17. Karin

  Om det är öroninflammation där trumhinnan är påverkad eller har spruckit bör ni inte droppa i aloe Vera och inte ngt annat heller. Håll öronen torra så får vi hoppas att det går över! Eller om trumhinnan brister, att ni får korrekt antibiotika.

 18. Emelie

  Öroninflammation!
  Hua. Min son har själv hagt det otaliga gånger och är opererad 3 (rörinsättning). Mitt tips är: droppa lite olja i örat innan bad. Det gör så att vattnet/bakterierna inte får fäste och åker ut igen.
  Ha fina sista dagar!

stats